Νέα και Ανακοινώσεις

Δράση/εκδήλωση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2023 μέλη της υποεπιτροπής Ηνωμένων Εθνών του ΔΤΤ ΔΕΛΦΟΙ καθώς και μέλη στοών της Μεγάλης Μικτής Στοάς της Ελλάδος – ΔΕΛΦΟΙ, παρευρέθηκαν σε δράση/εκδήλωση στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, για την στήριξη και αρωγή στα άτομα που επιθυμούν 2η ευκαιρία στην ζωή τους.
Στο ευρύ πλαίσιο των προγραμμάτων ενίσχυσης της κατάρτισης των κρατουμένων, και της εκπαίδευσης τους σε τομείς παραγωγικούς και μέσα από μια εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός, πραγματοποιήθηκε επίδειξη μόδας, αρχικά, με τις κρατούμενες σε ρόλο μοντέλων, και κατόπιν η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιητικών των κρατουμένων σε μαθήματα κομμωτικής, περιποίησης άκρων και ραπτικής, δίδοντας έτσι τα εφόδια επανένταξης, τα οποία και οι ίδιες επιθυμούν να λάβουν.
Οι κρατούμενες παρουσίασαν επίσης, τα χειροποίητα έργα τους, βάσει των αρχών της βιωσιμότητας στην μόδα, με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, και με το στόχο της κυκλικής ανακύκλωσης να υπηρετείτε μέσω αυτού.
Ήταν από τις στιγμές που πλημμυρίζεις συναισθήματα βλέποντας την χαρά των γυναικών μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες του εγκλεισμού, την ελπίδα στα μάτια τους για ένα καλύτερο αύριο, την ισχυρή θέληση επανένταξης, την επιμέλεια τους για όλη την διοργάνωση, δυστυχώς σε έναν χώρο γεμάτο συρματοπλέγματα και πανύψηλους τοίχους.
Η ανάγκη για εκπαίδευση είναι επιτακτική. Η ανάγκη για εργασία με λιγότερες ανισότητες και δεύτερη ευκαιρία, επίσης.
Συγχαρητήρια στην διευθύντρια των φυλακών, σε όσους εκπροσώπησαν τις αρχές, στις σχολές που παρέχουν εθελοντικά τα προγράμματα τους, στους εθελοντές, στις ανθρωπιστικές οργανώσεις, στην σχολή χορού που πλαισίωσε την προσπάθεια των κρατουμένων γυναικών, μα και σε όλους τους εργαζόμενους του σωφρονιστικού καταστήματος για την ευγένεια και την χαρά στην την πρόοδο και την θέληση των γυναικών.
Το βροντερό χειροκρότημα όσων συμμετείχαν προς αυτές τις γυναίκες αντήχησε ελπιδοφόρα σε όλον τον δήμο Κορυδαλλού ως μια δήλωση στήριξης και συμπαράστασης. Η συγκίνηση όλων μπρος στην δύναμη τους να «σηκωθούν» κ να παλέψουν για μια νέα αρχή, τεράστια.
Τίποτα δεν είναι δεδομένο στην ζωή, και όλοι μαζί ενωμένοι ας στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.